C-Walk – Marke

Thuis vertrokken met een streepje zonneschijn, maar hoe dichter ik bij Marke kwam hoe donkerder de lucht er begon uit te zien. Eénmaal de schoenen aan begon het zelfs licht te regenen. De regen kreeg al snel het gezelschap van een harde wind. De app gaf 14 graden op, echt koud was het dus niet.

Voor deze lange Corona wandeling kan je vertrekken vanuit Marke of Aalbeke. Beide dorpen worden hierdoor aangedaan in dezelfde wandeling. Voor de lange afstand is dit zo. In beide dorpen kan je ook telkens enkele kleinere lussen aanvatten.

De wandeling gaat van natuurdomein (Preshoekbos) over naar nog meer natuur. Met enkele onverwachte ontmoetingen met een kudde kleine paarden en bokken (schapen? Geiten?). De paarden waren niet bang en kon deze dicht naderen. De bokken daarentegen waren iets meer op hun hoede. Maar echt weglopen deden ze toch niet. Zulke ontmoetingen toveren een glimlach op een mens zijn gezicht. Dat maakte mijn dag echt super geslaagd.

De wandelclub WSK Marke heeft hier een wandeling op poten gezet die er mag zijn. Veel natuur, onverharde wegen (ondertussen modder door de vele regen) en nog eens natuur. Zeker een ware aanrader om te doen. Misschien is minder guur weer afwachten wel een aanrader.

Total distance: 20971 m
Max elevation: -77 m
Min elevation: -130 m
Total climbing: 644 m
Total descent: -622 m
Average speed: 1.52 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:17:08