C-Walk: Ingelmunster

In deze bijzonder Corona tijden was het voor mij een verademing om terug eens uitgestippeld te wandelen. Deze was de eerste uit een serie van wandelingen die langdurig uitgepijld werd door de Aviflorastappers uit Ingelmunster. (Paanders route via Meulebeke)

In de vooravond aan de wandeling begonnen. Vergezeld door zon en wat wolken die het geheel compleet maakten. Wel was er een drukkende warmte (doef weer) voelbaar. Gelukkig was Ik er op voorzien met voldoende flesjes water. Die op het einde van de tocht allemaal uit waren. Zoals elke goede wandelaar de flesjes thuis in de PMD-zak gedeponeerd.

Ik verwachte een tocht die gelijklopend was aan één van de andere maandelijkse tochten van deze wandelclub. Het was dan ook verassend te ontdekken dat de tocht een heel ander richting uitging dan we gewend zijn. Een ware verademing om te stappen in onbekende straten en landwegen. Op dit uur van de dag was er bijna geen verkeer meer, wat natuurlijk een extra positieve beleving met zich meebracht.

De pijlen hingen er nog overal en de splitsingen tussen de verschillende afstanden waren duidelijk aangegeven. In een opwelling moest ik terug denken aan enkele tochten in Nederland waar het afpijlen echt wel een (dramatisch) probleem te noemen is.

Onderweg nog een babbeltje met bewoners die buiten stonden. Die hadden in hun leven verschillende grote tochten samen ondernomen. Vol vuur en passie konden ze er nog over vertellen. Nu ze wat ouder zijn lukt het wandelen niet meer zo goed. Ik kon enkel maar heel veel respect voelen voor wat ze in hun leven allemaal afgewandeld hadden.

Benieuwd naar de nieuwe uitgepijlde wandeling van de Aviflorastappers die van 8 tot en met 31 juli beschikbaar zal zijn.

Total distance: 17533 m
Max elevation: -2 m
Min elevation: -30 m
Total climbing: 185 m
Total descent: -197 m
Average speed: 1.62 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:09:13