C-Walk: Hertsberge

Mijn tweede wandeling in het kader van de Warmste Winter Challenge (Powered by Dodentocht). Tijdens het stappen begon ik virtueel mijn afgelegde kilometers te spiegelen aan de Dodentocht. Dan zou ik op ongeveer 3 km van Steenhuffel zitten. Betekent stappen midden in de nachtelijke uren. De eerste pijnen die opkomen en het verlangen naar de post halfweg, zodat het aftellen kan beginnen. Maar nu nog even op de tanden bijten.

Wat een mooie tocht is dit! Als ik deze tocht mag samenvatten dan zou het hierop neerkomen. Bossen, bossen en nog eens bossen. Een voor mij onverwachte ervaring om te merken hoeveel bos er in de omgeving van Brugge wel bestaat.

Ik nam om te beginnen de lus van de 14 km, met het Kraaiveldbos die als eerste aan bod kwam. Hier wel even moeten improviseren wegens grote plassen die het pad belemmerden. Even 20 meter terug keren en over de gracht kon je evenwijdig in het gras kort het pad volgen. Door de hevige regenval was het overal wel oppassen geblazen om niet uit te glijden.

Daarna kwam het Vagevuurbos op mijn pad. Het Lippensgoed / Bulskampveld werd bewaard voor de lus van de 10 km.

Ik vond het wel jammer dat op het grondgebied van Hertsberge (Oostkamp) het bos moet wijken voor villabouw. Betreurenswaardig dat de gemeente anno 2021 niet zuiniger omspringt met onze natuur. Tijdens het wandelen kwam bij mij de link naar boven van de Braziliaanse President Bolsonaro die ook voor geldgewin Amazone gebied kaal kapt. Het was een gevoel die bij mij naar boven kwam.

Deze wandeling is een ware aanrader en prachtig bewegwijzerd door de Goddelievestappers uit Ruddervoorde.

Total distance: 24923 m
Max elevation: -236 m
Min elevation: -272 m
Total climbing: 414 m
Total descent: -448 m
Average speed: 1.58 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:37:21