C-Walk: Ardooie

Ondanks het aanleunen van Ardooie tegen grote broer Roeselare, was deze wandeling verbazend genoeg landelijk en rustig te noemen. Deze Covid-19 wandeling kreeg een naam mee – Veldbostocht.

De vertrek plaats is zoals zovele wandelingen de dag van vandaag gelegen op een parking van een sportcentrum. Voldoende parkeerplaats en ruimte om de afstandsregels van minimum 1.5 meter te waarborgen. De pijlen hangen er twee dagen, wat blijkbaar toch wel wat volk op de been heeft gebracht. Doet deugd om nog eens andere wandelaars te zien die een plaatselijke tocht aanvangen.

Vanuit de start parking ging het richting van het Provinciaal Domein t’Veld. Wat nog een aardig stukje stappen was, met een drukke ringbaan om over te steken. Maar daarna werd het rustig en kon je als wandelaar genieten van vele kilometers door het bos. Een bos die aan het begin staat van de herfstkleuren. Een opvallend groen bladerdek. Koud was het niet, wel veel wind en wel eens een overwaaiende motregen bui. De moeite niet waard om een regenjas aan te trekken.

Gewoon een leuke wandeling om te doen en de route was perfect voorzien van de nodige pijlen.

Total distance: 20704 m
Max elevation: 35 m
Min elevation: 14 m
Total climbing: 602 m
Total descent: -591 m
Average speed: 1.55 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:53:00