C-Walk: Aartrijke

Deze zondag was droog en aangenaam om te wandelen. Leuk als de wind in de rug zit, verfrissend op kop. Gelukkig was dit nooit storend.

Bij de start van de wandeling dacht ik terug vertrokken te zijn voor een 13 in een dozijn wandeling. Kleine asfaltwegen die zich voort slingeren in het Vlaamse landschap.

Net op dat moment kom je een leuke food truck tegen en wat nog mooier was je kon er ook meeneem frieten, snacks, drank en zoveel meer …. was aangenaam verrast. Ik moest er niet lang over nadenken om een pakje friet te bestellen. In deze moeilijke Corona tijden ook even een klein steentje bijgedragen om deze mensen een hart onder de riem te steken.

Er net naast is er een loopweide voor honden. Met een bank waar je gezellig wat kan rusten en eten.

Dus iedereen die de 24 km doet, na ongeveer 10 km kan je frisdrank, warme drank of een snack bestellen bij “Jims Food Truck”. Met een heel uitgebreid assortiment.
Ter hoogte van Zerkegem – aan natuurdomein De Hoge Dijken. Gewoon doen zou ik zeggen !!!!

Na het spijzen van de innerlijke mens kwam ik in de Hoge Dijken. Een leuk stukje natuur rond een grote plas water. Met verschillende uitkijkposten om vogels te spotten. Maar ook met de Corona-proof Kerstman, die mooi in zijn bubbel bleef. Letterlijk dan ….

Daarna volgden nog de Speelplekke, het Maskobos, Het vloethelmveld, … De mooiste stukjes werden opgespaard en allemaal na elkaar geserveerd. Dat was een groot stuk puur genot om te wandelen.

In het Vloethelmveld was ik zeker niet de enige wandelaar. Maar wel de enige die tegen de stroom in ging. Was iets die me echt opviel.

Deze wandeling is een ware aanrader voor iedereen die de lange afstand van 24 km ziet zitten. Er zijn ook nog kleinere lussen beschikbaar.

Total distance: 25016 m
Max elevation: -12 m
Min elevation: -53 m
Total climbing: 239 m
Total descent: -253 m
Average speed: 1.63 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:45:49