Breskens (NL) – 11de Lente Strand Poldertocht

Breskens was tot op vandaag een stad die ik enkel kende vanuit mijn jeugdjaren. De stad met een ronkende naam waar we de overzet namen naar Vlissingen. Breskens was een begrip uit de “tijd van toen”. Nu kan je er nog de overzet nemen als voetganger en/of fietser. Met de wagen dien je de Westerschelde tunnel te nemen.

De tocht was ingedeeld in drie lussen. Een lange lus van ruim 17 km op de teller met twee tussenliggende rustposten en twee kleinere lussen van 6 en 7 kilometers. Als je mij vraagt welke van de drie ik de mooiste vond? Dan zeg ik volmondig die van 17 km. Die had alles in zich met de polders, het kleine dorpje Groede en de duinen met zicht op de zee. Het was trouwens een leuk weerzien met het dorp Groede. Toen ik erdoor liep herkende ik een aantal zaken. Het was toen een wandeling die starte in Groede en zich zo door het polderlandschap en de duinen slingerde.

Voor een “Lente” gevoel moest je het vandaag niet doen. Het was meer een herfst ervaring met veel wind, wolken en nu en dan een spat(je) regen. Deze combinatie zou perfect passen in de maand oktober. Voor mij gaf het deze wandeling een extra cachet, het gevoel om even lekker uitwaaien aan de zee.

Persoonlijk sta ik altijd versteld van de rust die er in het landschap van Zeeuws-Vlaanderen heerst. Een evenwicht tussen mens en natuur. Een kustlijn die sereen aanvoelt, natuur die zijn plaats krijgt die het verdient. Hierin bewonder ik altijd onze noorderburen. Bij Groede Podium was er dit weekend een evenement bezig met herdershonden en kuddes schapen bijeendrijven.   Heb dit even van ver kunnen aanschouwen, mooi om te zien.

Foto’s kan je hier terug vinden.

Relive ‘Morning Apr 29th’

Total distance: 33083 m
Max elevation: 30 m
Min elevation: -23 m
Total climbing: 537 m
Total descent: -570 m
Average speed: 1.58 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:20:20

One thought on “Breskens (NL) – 11de Lente Strand Poldertocht

Comments are closed.