Breda (NL) – 1ste Winterserie wandeltocht 2017 – 2018

Het werd een winterse wandeling in de de omgeving van de stad Breda. De “Baronie van Breda” herbergt veel mooie bossen die perfect te bewandelen waren ondanks het weer van de voorbije week. Die ons veel sneeuw en regen bracht. Zachte paden met mul zand die door de vrieskou hard aanvoelde met een zachte toets. ideaal om op te wandelen. Natuurlijk waren er hier en daar ook modder plekken. Maar al bij al viel dit laatste echt wel mee.

Er met de auto geraken was deze morgen een onderneming om “U” tegen te zeggen. Men had een straat afgesloten om later op de dag een kerstmarkt te houden. Dus eerste poging om de gps te volgen was een mislukking. Dan maar terug en de geel kleurige omleiding pijlen volgen. Ja ja, echt handig was dat, je kwam terug op dezelfde plaats uit, maar dan uit de tegenovergestelde richting. Dus dat was ook geen oplossing. Want ik moest gewoon 800 meter verder zijn. Een auto gevolgd die toch de straat inreed met de hoop … maar dat was ijdele hoop. Dus noppes. Terug naar af en de omleiding volgen maar dan enkele straten verder afdraaien. Yes, ik kwam op de gratis parking terecht en ik kon zo de laatste 300 meter stappen naar de startzaal.

Ruim 10 km op stap geweest met een oude rot in het wandelvak. Het was leuk om te horen welke wandelingen hij reeds allemaal in de benen had. Ruim 70000 km door de jaren heen tot op heden. Met meerdere 4daagses van Nijmegen, Eurodax wandelingen, Nijmegen – Rotterdam, Bornem, 4daagse van de IJzer ………. en zo oneindig veel meer. Heel veel respect voor die grote meneer. Hierbij maak ik oprecht een nederige buiging met respect voor jou.

Een ander land brengt ook andere gebruiken. Tja, wij als Belgen zijn gewoon om ons in te schrijven en te vertrekken. Maar na een kleine kilometer met de staart tussen de benen terug naar de vertrekhal om een uitgeschreven route beschrijving te gaan vragen. Tja, deze werd pas om 9 uur vrij gegeven, andere cultuur hé. Net voor negen uur zag ik een zwerm wandelaars rond de tafel hangen als een bijen rond een zeempot. Ja ja, het was het moment met de beschrijving in de hand poging nummer twee. De kleuren code was logisch, achteraf gezien. Geel is links, Rood is rechts en Wit is rechtdoor. Men was wel heel zuinig met de route aanwijzingen onderweg. Om bepaalde plaatsen was het zelfs een zoektocht om de volgende kleuren code te zoeken. Bleek dan onder een laaghangende tak volledig uit het zicht bevestigd te zijn. Of aan de tweede boom in de rij verscholen achter de eerste. Net zoals er geen aanwijzingen waren bevestigd na het inslaan of rechtdoor gaan. Zo ben je reeds kilometers aan het stappen, zonder echt zeker te zijn en komt de twijfel naar boven “ben ik wel juist?” of “ondertussen niets gemist?”. Ander land, andere cultuur maar wel serieus aanpassen als Belg. Met dank aan de andere wandelaars die op tijd riepen of de nodige aanwijzingen gaven waar ik moest stappen. Met een grote solidariteit tussen de wandelaars komt men al heel ver op wandeltochten.

Ook leuk was de hond die ik tegen kwam een die had grootse ideeën.

 

Relive ‘Afternoon Dec 13th’

Foto’s kan je bekijken via de link naar Google Foto’s

Total distance: 40498 m
Max elevation: 46 m
Min elevation: -23 m
Total climbing: 1306 m
Total descent: -1306 m
Average speed: 1.59 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 07:55:02