Bergen op Zoom (NL) – 54e Krabbentocht

Zal ik maar direct met de deur in huis vallen? Dit is een heel mooie tocht. Veel mooier dan ik voorhand had kunnen denken. Veel groen van bossen, stukjes heide, .. maar wel telkens flirtend met de autosnelweg die net telkens terug langs het parkoers opduikt. Desondanks viel het geluid van het voorbijrazende verkeer op veel plaatsen weg. Kon je genieten van de stilte van de natuur. het gebeurt weinig dat de stilte echt zo overheersend is op alles.

Toch wel een kleine kanttekening maken! Het parkoers uitpijlen en Nederlanders is en blijft toch altijd wel een moeilijk huwelijk.

Ervan uitgaande dat de wandelaar een neus van een hond heeft die het geurspoor van de parkoersmeester wel zal vinden.

Op splitsingen en kruisingen van andere paden of wegen worden geen pijlen ervoor gehangen. Ervan uitgaande dat de wandelaar een neus van een hond heeft die het geurspoor van de parkoersmeester wel zal vinden. Of als er dan toch een pijl aanwezig is hangt die mooi verborgen achter enkele andere bomen na de kruising. Of men hangt helemaal niets. Kortom zoek het op veel plaatsen maar gewoon uit.

Gelukkig was ik niet de enige met deze ervaring tijdens deze tocht. Maar ook verhalend aanhalend van andere Nederlandse wandelclubs die het soms nog veel bonter maken voor de wandelaar.

Hoe dan ook is deze wandeling een ware aanrader om te doen. Met 90% stille paden en amper 10% asfalt is dit voor de liefhebbers van dit soort wandelingen een waar walhalla van genot.

Total distance: 39569 m
Max elevation: 42 m
Min elevation: -5 m
Total climbing: 466 m
Total descent: -429 m
Average speed: 1.62 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 07:24:56

Google Maps kon de startplaats niet vinden tijdens de navigatie. Na de afrit genomen te hebben, werd ik direct terug de autosnelweg op gestuurd. Terwijl ik de rode stip er net naast zag staan. Dan maar Bergen op Zoom ingereden met de hoop ergens borden langs de weg te zien met “Wandeltocht” of zoiets. Maar dit leek niet het geval. Een rustige plek opgezocht en via de website nogmaals de link die daar gegeven werd gevolgd. Opnieuw duidelijk zonder het gewenste resultaat. Het volledige adres met naam in Google Maps gekopieerd en dit gaf wel duidelijk aan hoe ik moest rijden. Toch wel een aandachtspunt voor de wandelclub!!!