Bassevelde – Twee Landentocht

De dag begon reeds onder een minder goed gesternte. De afgelopen week bij een andere apotheek een gelijkaardige tape gekocht. Na het intapen en het aandoen van de compressiekousen bleek de tape per direct los te komen aan één van de hielen. Dan maar het risico genomen om zonder tape aan de rechtervoet van start te gaan. Bij de linkervoet bleef de tape wel hangen, maar voelde toch niet vertrouwd aan.

Vanaf km 15 voelde ik onheil opkomen aan de rechterhiel. Deze begon pijn te doen alsof er zich een (gigantische) blaar aan het vormen was. Ondertussen links iets gelijkaardigs maar toch in veel mindere mate.  De tocht verliep overwegend over verharde wegen, maar voor de laatste 10 km had de organisatie gezorgd voor typische boeren- en fietsbaantjes in het groen. Bij die fietsbaantjes heb je die typische diepe geul en bij de boerenbanen lagen er van die keien die net iets te groot waren. Als mijn voeten geen pijn doen is dat geen probleem, ik vloek dan wel eens. Nu deed elke mistap die ik deed met rechts pijn.

Bij thuiskomst bleek er zich een blaar pal onder de hiel te hebben gevormd. Bij elke stap te voelen en moeilijk te doorprikken wegens nogal diepliggend onder de huid met een beetje typische eelt aan de hiel. Misschien kan een Compeed sticker de komende uren verlichting brengen.

Zo ben ik even met de neus op de feiten geduwd over het nut van het intapen van mijn voeten. Het bespaart me wel wat pijn en miserie achteraf.

Afgaande op de naam van de tocht zou je denken een blikje te werpen bij onze noorderburen. De werkelijkheid was iets helemaal anders. Helemaal in de verte van de verte was ergens de Nederlandse bodem. Ik zou dan toch wel aan de organisatie adviseren om hun tocht een andere naam te geven ofwel hun parkoersmeester de komende maanden aan het werk te zetten om de naam van de tocht eer aan te doen. Het is maar een idee …. !!!!

De tocht op zich was meer dan dik in orde. Die bracht heel veel natuur en weidse landschappen tussen de polders. Rustige wegen en omgeving om te wandelen. Met als extraatje de voetoversteek van het Leopoldkanaal. Een echte aanrader om te doen.

 

Relive ‘Morning Jul 15th’

 

Total distance: 29247 m
Max elevation: 17 m
Min elevation: -25 m
Total climbing: 911 m
Total descent: -915 m
Average speed: 1.64 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:34:46

2 thoughts on “Bassevelde – Twee Landentocht

Comments are closed.