Baarle Nassau (NL) – Enclave Wandeltocht

Twee gezichten, twee seizoenen in één dag. Van een winters wit sneeuwdeken naar een ontluikend groen landschap. Van vriestemperaturen naar 11 graden. Een dagje om na de afgelopen vriesdagen volop te genieten en energie op te doen.

Deze wandeltocht is een aanrader voor elke wandelaar. Het is één brok natuur die vandaag werd voorgeschoteld. Door bossen, tussen velden en natuurgebieden. Enkel de rustposten waren een teken van beschaving vandaag. Het was vandaag de eerste keer in mijn wandel carrière dat ik een lus een tweede keer gestapt heb. Het was twee keer een andere lus. Door de stijging van de temperaturen veranderde het witte landschap in een groen ontluikend pré-lente landschap. Het was gewoon twee keer anders en twee keer meer dan de moeite waard.

De tocht vertrok in Baarle Nassau of was het nu Baarle Hertog? Veel van de grensovergangen heb ik vandaag gemist, ze lagen allemaal ondergesneeuwd. Pas in de laatste kilometers heb ik er enkele gezien op de straat stenen. De tocht ging per direct de natuur in en we kwamen er de eerste keer terug uit in Baarle in de nieuwe kantine van Atletiek vereniging Gloria. Wat trouwens mooi ingericht was. Net na de piste was het terug één brok natuur bos en open wijde velden tot in het dorpje Alphen. Vandaar uit werd een lus uitgetekend voor de 25 km stappers. Tijdens het afstappen van deze lus nam ik het besluit om deze een tweede keer te doen. Wat voor mijn doen een uitzondering. Ik vermoed zelfs de eerste keer is in mijn wandel carrière. Extra kilometers kunnen op dit moment ook geen kwaad in voorbereiding van Sittard (NL). Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Door het snel oplopen van de temperaturen, van negatieve temperaturen in winters wit tot net boven de 10 graden, waren het in mijn beleving toch twee totaal verschillende lussen. Ja ja, het was dezelfde 🙂 , maar het voelde helemaal anders aan. Heel opmerkelijk was de afpijling vandaag. Deze keer geen kleurencode zoals in veel gevallen bij onze noorderburen.

Maar goed zichtbare knalgele pijlen die overvloedig aanwezig waren. Met perfecte aanduidingen van rustposten (euh sorry pauze posten) en splitsingen van de verschillende afstanden. Ik kan deze manier alleen maar volmondig toejuichen.

Deze wandeltocht is een echte aanrader voor elke wandelaar. Het is één brok natuur die vandaag werd voorgeschoteld. Door bossen, tussen velden en natuurgebieden. Enkel de rustposten waren een teken van beschaving vandaag, met heel vriendelijke vrijwilligers.

De volgende Enclave Wandeltocht is op 10 maart 2019.

Relive ‘Morning Mar 4th’

 

Foto’s kan je hier terug vinden

 

Total distance: 31720 m
Max elevation: 60 m
Min elevation: -28 m
Total climbing: 1037 m
Total descent: -1053 m
Average speed: 1.66 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:57:00