Axel (NL) – 21e Zelden Rust Wintertocht

Ik keer telkens opnieuw graag terug naar Zeeuws-Vlaanderen om te wandelen. Het is er een ware streling voor de voetzolen en de geest. Voor de mooie natuur die in veel gevallen nog natuur mag zijn. Langs de andere kant voor de rust die er heerst op het moment je buiten de bebouwde kom van een dorp, gemeente of stad komt.

Het vroor nog bij vertrek voor de eerste lus. Midden het natuurgebied lag het motorcross terrein van Ress Axel. De rust die er nu heerste zal bij momenten wel ver te zoeken zijn als de ronkende motoren de aandacht opeisen. Het landschap kleurde verder wit van de koude nacht met temperaturen die een stuk onder nul doken.

Na de eerste maal in de controle post langs geweest te zijn, ging de tweede lus eerst door een woonwijk om na het nemen van enkele bruggen over het water terug terecht te komen in een de volle natuur. Hoewel de aanwezigheid van de mens hier toch wat nadrukkelijker aanwezig was. Met een verlaten (?) openlucht zwembad, voetbalvelden en een plaatselijke motoclub.

Bij de derde lus was het tijd om een ander stukje natuur te verkennen. Hier ging het voor een klein stukje over de Staats-Spaanse-Linies aan St-Jacobs.

Een dikke pluim voor alle vrijwilligers die deze wandeling mede mogelijk hebben gemaakt met hun inzet en engagement.

Total distance: 21646 m
Max elevation: 33 m
Min elevation: 19 m
Total climbing: 238 m
Total descent: -229 m
Average speed: 1.67 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:12:11