Ardooie – Ardooise Weekdagtocht

Ik zeg het niet graag, maar eigenlijk is dit een wandeling om snel verticaal te klasseren en te vergeten. Jammer om dit te moeten zeggen. Heel veel rechte stukken langs drukke wegen en wegens omstandigheden werd het Rhodesgoed uit het parkoers gehaald. Pas op het einde van de wandeling zag ik een handgeschreven briefje aan de venster met de afstanden hierover hangen. Veel uitleg werd er niet bij gegeven. Misschien was dit de reden dat men vlug vlug de verschillende afstanden heeft moeten hertekenen. Misschien ook niet.

Het weer viel beter mee dan ikzelf had verwacht. Het was wat vochtig warm en naar het einde toe viel er wat lichte regen uit de lucht. Niet wetende of de regenjas nu uitgehaald moest worden of niet.

Het nieuwe cultureel centrum op De Tasse in Ardooie is een ganse verbetering in vergelijking met de vroegere startplaats. Wat het afbranden van de plaatselijke kerk als positief gevolg kan hebben. Enkel de piloon met de klokken doen nog nog herinneren dat er vroeger een kerkje stond.

Een dikke proficiat aan de vele vrijwilligers die vandaag terug aanwezig waren om deze dag tot een aangename dag te maken voor de wandelaars. Proficiat!

 

Relive ‘Morning Sep 4th’

Total distance: 19008 m
Max elevation: 46 m
Min elevation: 22 m
Total climbing: 228 m
Total descent: -219 m
Average speed: 1.44 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:41:31