ANNULATIE: Slag om Landen 2018

De organisatie van de Slag om Landen heeft beslist om de editie van 2018 te annuleren. Later op het jaar zal men ook de beslissing nemen of men in 2019 zal doorgaan of er definitief een punt wordt gezet achter deze jonge tocht in het wandellandschap.

Bij de start van deze tocht ging men grensoverschrijdend met een organisatie uit Nederland. Dit voor het goede doel om middelen te verzamelen ter ondersteuning voor jong volwassenen met een beperking. Deze tocht werd halfweg september gepland, wat voor een ideale extra uitdaging kon zorgen in voor wie na de Dodentocht nog eens een extra uitdaging wou aangaan. Met hun 111 km namen ze wel een unieke plaats in binnen het landschap van de lange afstanden. Wie in het verleden heeft deelgenomen, zal beamen dat de organisatie uitmuntend op alle vlakken was.

Laat ons na de eerste emoties van het annuleren van de editie van dit jaar, de organisatoren rustig de tijd geven om uit te zoeken hoe men het in de toekomst verder kan en wil opnemen. Ik wens hen alvast heel veel sterkte toe . Maar ook een proficiat om de durf te hebben dit nu al te communiceren naar alle wandelaars toe. Met alle positieve reacties stond deze tocht toch wel in mijn to-do lijst om ooit eens te doen. hoewel die laatste 11km mij altijd schrik hebben ingeboezemd.

Bij deze wens ik dan ook een warme oproep lanceren aan alle wandelaars om binnen de eigen omgeving, eigen wandelclub, lokale vereniging, straatcomité, …. eens op vrijwillige basis een handje toe te steken. De maatschappij kan er in zijn totaliteit maar wel bij varen.