Aangepaste kledij

Met de solden die op dit moment bezig zijn, even een gespecialiseerde zaak van  sportkledij binnen gewandeld. Om te luisteren wat de mogelijke oplossingen zijn om het toch warm te hebben tijdens het stappen in combinatie met vochtafvoer van de inspanning. Ik stond blijkbaar op de eerste rij toen het “zweten” werd uitgedeeld.

Ik kan enkel maar zeggen “een dikke pluim”. Het is de eerste keer dat ik zo goed geholpen ben geweest. Met in de eerste plaats duidelijke informatie omtrent de kledij en hoe die werkt.

Het klinkt allemaal heel logisch als je het internet afspeurt. Daar spreken ze inderdaad overal om in laagjes te gaan werken.  Nu ook voor het eerst de juiste kledij aangewezen gekregen, om de theorie in praktijk te kunnen brengen (lees: aankopen). Dan hoef ik niet meer zo dik gekleed rond te gaan stappen.

Komende wandelingen kan ik alles eens in praktijk gaan uittesten. Met de hoop dat ik na een uur niet terug met kletsnatte kledij rondstap. Daar aan verbonden het risico van het lichamelijk afkoelen of verkoudheden. Mijn wandelcomfort kan enkel en alleen maar verhoogd worden.

To be continued …