Aalter – Hooggoedwandeling

Een geslaagd wandeljaar dient in schoonheid te eindigen en dat was het vandaag zeker en vast.

Alhoewel de eerste kilometers niet echt veel belovend waren. Het gezoem van de autosnelweg was nadrukkelijk aanwezig, zelfs te horen op een “relatie” verre afstand. Maar gelukkig kwam hier dan toch verandering in door het betreden van het Provinciaal Domein Hooggoed die vooral op het grondgebied van Sint-Maria-Aalter gelegen is.

Provinciaal Domein Hooggoed

Het was heerlijk stappen in het bos met bomen die mooi op een rechte rij aangeplant waren. De stilte van de natuur doet mij altijd deugd en zorgt ervoor dat ik mijn hoofd even kan leegmaken van de beslommeringen van elke dag.

Buiten de startplaats was er één rustpost in de Kantine van de sport terreinen van Sint-Maria-Aalter. Deze was wel veel te klein om het aantal wandelaars te kunnen slikken op een zondag. Enkel bij de eerste doortocht de tijd genomen om een koffie te nuttigen. De tweede keer was de kantine volzet en onaangenaam om binnen te komen.

De extra lus die ons voorgeschoteld werd ging verder door bosrijke paden afgewisseld met weilanden. Er zaten ook enkele paden in die een verdacht groene gelijkmatig over de breedte van het pad verspreide smurrie vertoonden. Bij het zien van een groep ruiters gevolgd door een koets heb ik het vermoeden dat deze paden veelvuldig gebruikt wordt door paardrijders. Zou de smurrie kunnen verklaren? Het kan natuurlijk ook dat er een groenachtige klei ondergrond bestaat. Mijn aardrijkskundige kennis zal hiervoor wel ontoereikend zijn.

Het laatste kregen we een aantal stroken voorgeschoteld door privé terreinen. Met dank aan de eigenaars van deze stroken natuur.

Mooie wandeling om 2018 mee af te sluiten. Proficiat aan de organisatie en de vele vrijwilligers die zijn op deze zondag tussen Kerstmis en Nieuwjaar inzetten om dit voor de wandelaars mogelijk te maken.

Total distance: 22472 m
Max elevation: -15 m
Min elevation: -29 m
Total climbing: 545 m
Total descent: -540 m
Average speed: 1.68 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:12:39