100 km Covid Challenge

Update 21 December 2020: De organisatie van de Dodentocht heeft een nieuwe Challenge gelanceerd. Volg via deze link.

In 2020 geen Dodentocht door de uitbraak van het Covid-19 virus. Om verdere besmettingen tegen te gaan werd de 51ste editie geannuleerd.

Gelukkig is de organisatie niet bij de pakken blijven zitten. Met de lancering van de “100 km Covid Challenge” blijft de Dodentocht tijdens deze zomermaanden aanwezig.

De inschrijvingen werden geopend op maandag 1 juni. De Covid Challenge loopt van 13 juli tot en met zondag 9 augustus. Tijdens deze vier weken heeft iedereen de mogelijkheid om 100 km te stappen. Dit kan in één keer zijn, maar dit kan evengoed 10 keer 10 km zijn. Meer dan 100 km stappen is natuurlijk ook goed.

Strava is het ondersteunende platform om elke gewandelde kilometer in bij te houden. Dit kan door je sporthorloge te koppelen aan je eigen Strava account. Vanuit de organisatie krijg je na betaling een bevestigingsmail met een link naar de 100 km Covid Challenge pagina van Strava.

Met deze symbolische editie willen we mensen motiveren en laten proeven van één van de leukste sportieve ontspanning die er is, namelijk wandelen en in het bijzonder 100Km Dodentocht. Maar we willen deze editie ook opdragen aan al de mensen die tijdens deze crisis zijn blijven zorgen voor onze maatschappij. Daarom schenkt 100Km Dodentocht vzw de opbrengst van de 100Km Covid Challenge aan de universiteiten van Gent en Leuven om de research naar een vaccin en naar preventieve maatregelen te ondersteunen.

De inschrijving voor deze Challenge bedraagt 10 euro, voor een t-shirt komt daar nog eens 10 euro erbij. Bij de afrekening zal er nog een extra Euro in rekening gebracht worden.

Een extra Euro zal erbij geteld worden bij de betaling

De opbrengst van deze 100 km Covid Challenge gaat naar de universiteiten van Leuven en Gent voor hun research onderzoek naar een vaccin en preventieve onderzoeken.

Binnen de huidige tijdsgeest met enorme sociale-medische uitdagingen die op ons afkomen, kan ik dit initiatief enkel maar toejuichen. Een mooi en creatief initiatief om het gemis van een Dodentocht mee op te vangen.

Update 4 juni 2020: Wandelingen in het kader van de 100 km Covid Challenge kan u hier terug vinden

One thought on “100 km Covid Challenge

Comments are closed.